Sectorul de dezvoltare

Statiunea are un sector de dezvoltare complex, format din doua ferme vegetale, o ferma zootehnica, statie de uscat, conditionat seminte inclusiv un calibror de porumb.

O ferma vegetala si ferma zootehnica sunt localizate in Terasa Brailei, iar cealalta ferma vegetala este amplasata in incita indiguita Insula are a Brailei.

Fiecare ferma are sector mecanic propriu de deservire.

Intreg teritoriul SCDA Braila este amenajat pentru irigatii prin aspersiune, cu statii de punere sub presiune, apa fiind pompata din Dunare. Structura de culturi din fermele de dezvoltare este stabilita pentru a asigura in primul rand necesarul de seminte din categorii biologice superioare (baza) solicitate de agricultura zonei de deservire, dar si prebaza solicitate la nivel national.

Anual, in cadrul sectorului de dezvoltare se produc urmatoarele cantitati de seminte din categorii biologice superioare : 4.200 tone de cereale paioase, 135 tone porumb samanta, 10 tone de floarea soarelui, 500 tone soia, 65 tone fasole, 100 tone alte culturi semincere.

Statia de uscat-conditionat seminte, pe langa prelucrarea materialului propriu semincer al unitatii, efectueaza si prestari de servicii pentru alte societati comerciale (Monsanto SRL Romania, SC Eldomir SA, Alcedo, SC Agridor, SC Petrosu, Comcereal Buzau) .